sadhusystems

Back-ups en hack of fouten

Back-ups en hack of fouten

Het gebruiken van een computer kan vaak heel moeilijk zijn. Je moet dan ook vaak letten op veel verschillende dingen. Zo kan je kijken naar de werking van een computer en kan je hier veel informatie uithalen. Door een computer te laten werken heb je hardware en software nodig. Daarnaast moet je ook kijken naar het gebruik van informatie op je computer. Vaak gaat het dan ook om belangrijke informatie en deze wil je natuurlijk wel beschermen. Zo kan je kijken naar het gebruik van een back-up. Door middel van informatie op te slaan op een back-up zorg je er natuurlijk voor dat je deze informatie nooit kwijt kan raken. Vaak is het zo dat je informatie makkelijk kwijt kan raken. Dit kan komen door een computer crash, maar dit kan natuurlijk ook komen doordat je iets per ongeluk verwijderd. Voor bedrijven kan het ook vaak handig zijn om back-ups te gebruiken. Dit komt doordat bedrijven vaak hele belangrijke informatie hebben. Zo kan het gaan over een werknemers lijst, maar kan het natuurlijk ook gaan om een loonlijst. Deze wil je natuurlijk niet kwijt raken door een hack of bepaalde fouten. Door middel van een back-up kan je dit dan natuurlijk ook bewaren en opslaan.

Verschillende soorten back-ups

Het hebben van een back-up kan dus heel handig zijn. Online kan je hier dan natuurlijk ook veel informatie over vinden. Het is van belang dat je ook weet dat er meerdere back-ups zijn die je kan gebruiken. Zo heb je bijvoorbeeld een back-up die over een bepaalde tijd nieuwe back-ups kunnen maken. Dit kan je bijvoorbeeld zien bij Windows. Deze doet elke keer een nieuwe back-up maken waardoor jij je computer dan ook goed kan herstellen. Daarnaast heb je ook een back-up waarbij je het zelf moet doen. Dit kan dan handig zijn met bijvoorbeeld een computerspel. Zo kan je altijd zelf bepalen wanneer je een back-up wilt maken van je spel.

Preventief je computer beveiligen

Door hacks te voorkomen kan je ervoor zorgen dat je informatie veilig blijft. Een hacker kan vaak door middel van een virus bij je bestanden komen. Dit wil je dan natuurlijk dan ook niet hebben. Zo kan je ervoor zorgen dat je door middel van een virusscanner ervoor zorgen dat je minder virussen op je computer krijgt. Daarnaast kan je ook kijken naar programma’s die je online hierbij goed kunnen helpen. Zo zorg je ervoor dat je al je bestanden ook goed kan bewaren.

MEER TE WETEN KOMEN

sergey-zolkin-_UeY8aTI6d0-unsplash

belangrijk?

wes-hicks-4-EeTnaC1S4-unsplash

wat nu??