sadhusystems

Geen back-up, wat nu?

Geen back-up, wat nu?

Als je een computer bezit wil je natuurlijk dat al je informatie veilig en opgeslagen is. Natuurlijk kan je dan bestanden van je werk of studie opslaan op je computer en denk je op deze manier dat ze veilig zijn. Maar dit is natuurlijk niet altijd zo. Het kan namelijk zijn dat je computer kapot gaat of bijvoorbeeld dat je een bestand per ongeluk verwijderd. Een back-up kan je dan ook goed helpen en kan ervoor zorgen dat je altijd je informatie achter de hand hebt. Daarnaast kan je ook kijken naar hoe je een back-up kan maken. Dit kan je vaak in een online drive doen. Daarnaast kan je dit dan ook natuurlijk doen op een USB-stick. Zo kan je dan vaak dingen opslaan en heb je een externe back-up. Maar wat doe je nu als je geen back-up kunt maken. Dan kan je altijd nog kijken naar de preventie van bestanden verliezen. Zo is het belangrijk dat je computer in orde is. Op deze manier zorg je ervoor dat je geen bestanden kan verliezen die je ook echt nodig hebt. Je moet er dan wel voor zorgen dat je computer natuurlijk in orde is voor gebruik.

Computer in orde maken

Door je informatie goed te bewaren moet je jouw computer ook in orde hebben. Zo moet je kijken naar meerdere factoren die dan ook van belang zijn. Je kan dan kijken naar bijvoorbeeld je hardware en software. Zo moet je windows regelmatig een back-up maken waardoor je alles ook gemakkelijk kan herstellen mocht dit nodig zijn. Ook moet je kijken naar een goede virusscanner. Op deze manier kan je dan nooit een virus krijgen en kan je er voor zorgen dat je informatie ook niet van je computer af gaat. Dit is dan ook van belang en hier moet je natuurlijk dan ook op letten.

Gehackt worden

Doordat je eventueel gehackt kan worden kan je ook belangrijke informatie verliezen. Het is dus van belang dat je dit voorkomt. Vaak wordt je dan ook gehackt door middel van een virus. Je moet dit dus zien te voorkomen. Zo kan je online hier veel informatie over op doen en kan je ervoor zorgen dat je weet hoe je ze kan krijgen. Zo moet je niet op onveilige websites rond surfen en moet je ook niet zo maar alles downloaden. Anders krijg je dan ook de kans dat je een virus op je computer krijgt. Dit wil je niet hebben en dit moet je dan ook voorkomen.

MEER TE WETEN KOMEN