sadhusystems

Hoe voorkom je hackers?

Veel cybercriminelen liggen immers op de loer en wat dacht je van alle bedradingen die voor brandgevaar zorgen. Een datacenter vraagt daarom ook om high security. Bescherming is daarom belangrijk. Niet alleen tegen brandgevaar, maar ook hackers. Niemand wilt dat zijn belangrijke gegevens gestolen worden. Beveiliging is dan niet alleen belangrijk voor je eigen gegevens, maar ook voor je klanten en medewerkers. Schakel daarom SERIS security in!

Neem geen standaard wachtwoorden

Om hackers te voorkomen is het belangrijk dat je sterke wachtwoorden instelt. Zo komen ze moeilijk in jouw apps of websites. Een sterk wachtwoord is dus onmisbaar. Maak een wachtwoord aan dat bestaat uit: cijfers, hoofdletters, kleine letters en symbolen. Onthoud het sterke wachtwoord. Het is dan ook niet aan te raden om hetzelfde wachtwoord voor verschillende apps te gebruiken. Zo kan je de schade nog beperken als het een hacker wel is gelukt om in jouw gegevens te komen. Kies ook niet een te voor hand liggend wachtwoord. Doordat je een sterk wachtwoord hebt gecreëerd, is het voor jezelf ook vaak moeilijk om het wachtwoord te onthouden. Het is dan niet verstandig om jouw wachtwoord te delen met andere. Ook jouw vrienden kunnen het wachtwoord delen met anderen. 

Wijzig je wachtwoorden vaak

Door steeds je wachtwoord te veranderen, maak je het een hacker moeilijker om de code te raden. Verander het wachtwoord dus met regelmaat. Doe dit minimaal één keer per jaar. Het is dan niet slim om hetzelfde wachtwoord weer te gebruiken. Stel ook geen wachtwoord in dat met belangrijke codes te maken heeft of onder andere met je eigen bank wachtwoorden.

Maak gebruik van authenticatie in twee stappen

De meest bekende websites en apps gebruiken authenticatie in twee stappen. HIerdoor maak je het een hacker nog moeilijker. Je inloggegevens zijn dan verbonden met jouw telefoonnummer. Dit houdt in dat je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord een code binnen krijgt per sms. Die code zou je dan nodig hebben om in te kunnen loggen op jouw accounts. Je hebt dan dus niks aan alleen gebruikersnaam en wachtwoord. authenticatie in twee stappen is een extra beveiligingslaag die je kan toevoegen. Dit is ideaal voor bedrijven of voor mensen met een groter bereik. Ben je klaar op je browser dan is het vaak ook niet genoeg door alleen de browser weg te klikken. Vergeet daarom ook niet uit te loggen. Wil jij nou graag bedrijven helpen met hun security? Neem dan zeker weten een kijkje op de site van werkenbijseris.nl!