sadhusystems

Tips om jouw concurrenten af te troeven

De concurrentie neemt sterk toe. Dat is niet gek, aangezien het momenteel zeer gemakkelijk is om een bedrijf op te starten. Om die reden worden er jaarlijks ruim 250.000 bedrijven worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zal de concurrentie per jaar enorm toenemen.

Als ondernemer zal deze ontwikkeling als zeer negatief gezien worden, aangezien het steeds lastiger zal worden om de potentiële kopers voor jou te winnen. Er zijn diverse manieren om jouw concurrenten af te troeven. In dit artikel zullen wij enkele tips delen, zodat wij jou hopelijk kunnen helpen bij het verbeteren van jouw behaalde resultaten en de verdere groei van jouw onderneming. Lees snel verder!

Kwaliteit

Door de inflatie worden producten steeds duurder, zowel voor de ondernemers als de kopers. Door de stijgende prijzen stelt men steeds hogere eisen aan de producten. Zo streven de kopers onder meer naar kwalitatieve producten. Het is, als ondernemer, om die reden verstandig om veel aandacht te schenken aan de kwaliteit van jouw product. Klanten hechten veel waarde aan de kwaliteit en zullen jouw bedrijf boven de concurrenten verkiezen als jouw kwaliteit beter is.

Prijs

Hoewel Nederlanders graag besparen, weten zij ook dat goedkoop duurkoop is. Indien jouw prijs iets hoger ligt dan de concurrent, hoeft dit niet direct te betekenen dat al de geïnteresseerden overstappen naar de concurrent. De klanten betalen liever een paar centjes meer voor betere kwaliteit. Richt jou dus vooral niet op het verlagen van de prijs, maar voornamelijk om het aanbieden van een goed product.

Service

Klanten willen graag tot op hun wenken bediend worden. Zij leggen het geld neer, waardoor zij verwachten dat de rest tot in de puntjes geregeld wordt voor hen. Klantvriendelijkheid, bereikbaarheid en leveringstijd zijn dus belangrijke factoren voor een onderneming. Streef naar een goede service, zodat de klanten tevreden blijven.

Extra’s

Om de service te optimaliseren, kun jij er ook voor kiezen om jouw klant iets extra’s aan te bieden bij aanschaf van een product. Dit hoeft niet direct een gratis product te zijn, maar het is ook mogelijk om een kortingscode te geven voor de volgende bestelling.

Aanwezig

Zodra jouw onderneming regelmatig langskomt op een reclamebord, op social media of in een folder, zullen klanten uiteindelijk geïnteresseerd raken in jouw onderneming. ‘Wat biedt die onderneming eigenlijk aan?’ Zij zullen zich verdiepen in jouw onderneming. Uiteindelijk zou dit uiteraard kunnen leiden tot een bestelling. Maar hoe blijf je aanwezig zonder al teveel geld uit te moeten geven? Linkbuilding is de oplossing. Deze internationale seo strategie is een optimale manier om hoog in de zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen. Bovendien zal linkbuilding uitbesteden jou een hoop werk schelen.