sadhusystems

Welke nieuwe regelgevingen zijn er op het gebied van de AVG?

Met de digitalisering van vele bedrijven komen er ook veel uitdagingen mee voor die bedrijven. Een van deze uitdagingen is de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat je precies moet weten wat er gebeurt wordt met de gegevens van jouw werknemers en dat hun privacy wordt beveiligd. Voor heel veel mensen is dit te moeilijk om ineens perfect te doen en er kunnen hevige sancties plaatsvinden als deze zaken niet correct zijn. Daarom kiezen veel bedrijven nu om een cyber security specialist in te huren die deze zaken voor hun kan regelen om mogelijke hevige sancties te voorkomen

Is een ICT-beheerder inhuren echt nodig?

Misschien lijkt een cyber security specialist wel overbodig, maar in de laatste paar jaren blijkt hoe hulpvol een goede ICT-systeembeheerder echt kan zijn. Een goede ICT hulp zorgt ervoor dat jouw bedrijf beveiligt is tegen hackers of andere onverwachte problemen online. Hierdoor blijft jouw bedrijf altijd opereren en botst je niet opeens tegen problemen waardoor jouw bedrijf misschien voor een periode stilvalt. Ook zorgt de ICT hulp dat er is voldaan aan alle eisen op het ICT niveau zodat je niet opeens verrast wordt door een torenhoge sanctie voor bijvoorbeeld het niet voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat doet de cyber security specialist precies?

De taak van de cyber specialist is om ervoor te zorgen dat alle online zaken in jouw bedrijf soepel zullen verlopen. Specifiek gesproken gaat het hier vooral om ICT-security. Denk hierbij aan het voorkomen van datalekken, cybercriminaliteit of zelfs datadiefstal.

De diensten die de ICT-beheerder uitvoert bestaan uit verschillende dingen.

Een paar van de belangrijkste taken zijn de mogelijke nodige aanpassingen aan de software die jouw bedrijf gebruikt, het maken van koppelingen in jouw databases en zelfs het ontwerpen van nieuwe software. Ook zal je geholpen worden wanneer je systeem onderhoud nodig heeft of er is een beveiligingsupdate. En als je nog vragen hebt of advies wilt kan je altijd terecht bij de hulp.