sadhusystems

Hoe moet ik een back-up maken van mijn computer?

Voor vrijwel iedereen is de computer een apparaat dat vaak jarenlang gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de administratie, belastingaangifte, het maken van spreekbeurten, etc, maar ook wordt een computer vaak als een grote opslag gebruikt. De foto’s worden massaal in mapjes gezet, rapporten en verslagen blijven vaak tussen de documenten staan en ga zo nog maar even door. Wat als de computer crasht? Dat zou betekenen dat je al deze waardevolle documenten kwijt zou raken en daarom is het belangrijk om ten alle tijden een backup van je computer te maken, maar misschien heb je wel geen idee hoe je dit kunt doen. Op gflex.nl kun je hier meer over lezen en leren.

Wat is een back-up?

Voor de mensen die niet helemaal weten wat een back-up inhoudt, het betekent dat je alle belangrijke data die op je computer opgeslagen staat, hier een kopie van maakt en dat je deze data op een veilige plek bewaart. Wanneer bijvoorbeeld de computer crasht, dan kun je vervolgens de kopie van je oude data weer op de nieuwe computer zetten en dan kun je eigenlijk weer verder waar je op de oude computer gebleven was. Helaas hebben mensen vaak achteraf pas door hoe belangrijk het is om een kopie te maken, omdat het probleem zich dan al voordoet.

Veilige opslag

Gflex is in het bezit van een eigen datacenter waar je deze kopieën op kunt slaan. Op het moment dat je deze kopie eens nodig bent, dan kun je hier ook bij G-flex weer achteraan, maar bij dit bedrijf weet je dat het veilig is en dat je je hier niet al te druk over hoeft te maken. Je kunt namelijk op ieder moment dat het jou uitkomt, weer gemakkelijk bij de gegevens. Bij het maken van de back-up kun je het beste een specialist vragen, zodat je zeker weet dat je niks vergeet en dat alles gekopieerd wordt. Per pc kan dit namelijk verschillen.